ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ SOSLU KALAMAR ŞİŞ

Soslu Kalamar Şiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Kalamar Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş kalamar
  • 2.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı sirke
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 defne yaprağı
  • 10 diş sarımsak
  • 3 dal taze soğan sapı
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Tuz
  • Karabiber

Soslu Kalamar Şiş Nasıl Yapılır?

Kalamarları yıkayıp kurulayın ve 3 santim kalınlığında kesin. 7 diş sarımsağı ezin. 2 çay bardağı zeytinyağı, sirke, rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın. Kalamarları bu sosa ekleyin, arada bir karıştırarak 1 saat marine edin. 

Maydanoz, taze soğan sapları ve kalan 3 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Ekmek içini ufalayıp teflon tavada hafifçe kavurun ve maydanozlu karışıma ilave edin. 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 2 çorba kaşığı kadar ekmekli karışımı tavaya alıp 1 kaşık zeytinyağı ilave ederek kavurun. 

Kalamarları kevgirle marinatın içinden alıp kalan ekmekli karışıma bulayın. Şişlere geçirip ızgarada pişirin. 

Kavurduğunuz ekmekli karışımı servis tabağına alıp üzerine kalamar şişleri dizin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Detaylı anlatamıyla sofralarınızı süsleyecek kalamar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!