ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ BİBER SALÇASI

Biber Salçası

Biber salçası

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan biber salçası, özellikle Güneydoğu Anadolu'da tercih edilmektedir. Kırmızı biber ile hazırlanan bu salça, kış için kavanozlara doldurulur ve buzdolabında muhafaza edilir. Peki, evde biber salçası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, biber salçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Püf noktalarıyla evde domates salçası yapımına göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biber Salçası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 kg salçalık kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı tuz

Biber Salçası Nasıl Yapılır?

  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın. Mutfak robotunda püre şeklinde ezin.
  • Geniş bir plastik kaba ya da alüminyum tepsiye yayın.
  • Güneşli bir ortamda günde birkaç kez tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmaya bırakın (yaklaşık üç gün sürüyor).
  • Suyunu iyice çektikten sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
  • Güneşli bir ortamda bir gün daha beklettikten sonra cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!