ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ ARMUTLU YUMUŞAK KEK

Armutlu Yumuşak Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu Yumuşak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 iri armut
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 çorba kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Armutlu Yumuşak Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu ilave edip çırpmaya devam edin. Sıvıyağ, limon suyu ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu serpip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 

Armutların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. Küçük küçük doğrayıp hamura ilave edin ve yavaşça karıştırın. 22 santim çapındaki yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Kek ılınınca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!