ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ SEBZE KATLARI

Peynirli Sebze Katları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Sebze Katları Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr patlıcan
  • 500 gr domates
  • 400 gr beyaz peynir
  • 1 soğan
  • 50 gr parmesan peyniri
  • Yarım demet fesleğen
  • 8 hazır kızarmış ekmek (ufalanmış)
  • Birkaç dal taze kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli Sebze Katları Nasıl Yapılır?

Soğanı piyazlık doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Patlıcan ve domatesleri yıkayıp doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı sürüp patlıcanları hafif kızarıncaya kadar pişirin ve üzerine tuz serpiştirin. Peyniri ufalayarak bir kaseye alın. İnce kıyılmış fesleğen, taze kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip 10 cm’lik çemberleri üzerine alın. Sırasıyla patlıcan, soğan, ufalanmış ekmek, beyaz peynir karışımı, domates, rendelenmiş parmesan peyniri yerleştirin. Bütün malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. En üste fırçayla zeytinyağı sürüp 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine tekrar beyaz peynir ve domates dilimleri yerleştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!