ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ PATLICAN KAYIĞI

Peynirli Patlıcan Kayığı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Patlıcan Kayığı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 bostan patlıcan
  • 150 gr beyaz beynir
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım demet taze soğan sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın.
  • 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krem peynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin.
  • Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin.
  • Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin.
  • Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, nefis patlıcan köftesi tarifine göz atın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!