ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ PATLICAN

Peynirli Patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1.5 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dilim tavuk jambon

Peynirli Patlıcan Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkayıp enine ikiye kesin. İç kısımlarına zeytinyağı sürüp 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanların kenarlarından 1 cm kadar boşluk bırakıp içlerini kaşıkla çıkartın. Sarımsağı rendeleyip hafifçe zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Patlıcan içlerini ekleyip soğumaya bırakın. Karışıma küp doğranmış jambon, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı ekleyin ve patlıcanların içlerine doldurun. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.