Peynirli Patlıcan

Peynirli Patlıcan
06 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Peynirli Patlıcan için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1.5 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 dilim tavuk jambon
Peynirli Patlıcan

Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp enine ikiye kesin. İç kısımlarına zeytinyağı sürüp 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanların kenarlarından 1 cm kadar boşluk bırakıp içlerini kaşıkla çıkartın. Sarımsağı rendeleyip hafifçe zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Patlıcan içlerini ekleyip soğumaya bırakın. Karışıma küp doğranmış jambon, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı ekleyin ve patlıcanların içlerine doldurun. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo