ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ KÜLAH BÖREĞİ

Peynirli külah böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli külah böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça milföy hamuru

İç harcı için

  • 200 g beyaz peynir
  • 100 g sürülebilir beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Peynirli külah böreği Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını ince açıp kalın şeritler halinde kesin. Koni şeklindeki metal kalıpların etrafını yağlayıp milföy hamurlarını etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. İç harcı için beyaz peyniri ezip sürülebilir beyaz peynirle karıştırın. İnce kıydığınız dereotu, maydanoz ve kırmızı pul biberi ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra soğuyan milföy hamurlarının içine doldurun. Peynir dolgulu milföy hamurlarınızı tekrar fırına verin. Peynirler hafif eriyene kadar 4-5 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.