ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ KEREVİZ RULO

Peynirli Kereviz Rulo

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Peynirli Kereviz Rulo Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kereviz
  • Yarım limonun suyu
  • 500 gr ıspanak
  • 15 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı krema
  • 4 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Karabiber
  • Muskat
  • 1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Peynirli Kereviz Rulo Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Ispanaklı karışım için, ıspanakları bol suyla yıkayıp kıyın. Tereyağını bir tavada eritip ıspanakları kavurun. Ocaktan alın. Bir kapta yumurta sarılarını, krema, karabiber ve muskatı iyice çırpıp ıspanaklı karışıma yedirin.
  
Yumurta aklarını mikserde köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ispanaklı karışıma azar azar ilave ederek tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ispanaklı karışımı yağlı kağıdın üzerine eşit oranda yayın. Bir spatulayla üstünü düzleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp ayrı bir yağlı kağıdın üzerine aktarın ve rulo şeklinde sarın.

Kerevizli karışım için, kerevizlerin kabuklarını soyup rendeleyin. Kararmaması için limon suyunu ilave edin. Beyazpeynir, süzme yoğurt ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Ispanaklı ruloyu yağlı kağıttan özenle çıkarın ve kerevizli karışımı içine yayın. Tekrar bir rulo şeklinde sarın. Düz bir servis tabağına alıp hemen ya da buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!