Vardabit Paçası
Malzemeler
Kızartmak için
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Biberleri enlemesine ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyip ayçiçeği yağında hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve incecik doğrayarak üzerine limon suyu gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz, ufalanmış peynir, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Karışımı biberlerin içine doldurup üzerlerine kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin. 190 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı biber dolması tarifine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.