ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PESTO SOSLU IZGARA HELLİM

Pesto Soslu Izgara Hellim

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pesto Soslu Izgara Hellim Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim hellim peyniri
  • 1 domates
  • 10~12 dal fesleğen
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için

  • Taze fesleğen yaprakları

Pesto Soslu Izgara Hellim Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.

Fesleğen sos için, fesleğen yapraklarını temizleyip mutfak robotuna alın. Sarımsak, zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları ilave edip 3-4 dakika ezin.

Domatesi yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin. Hellim peynirlerini ve domates dilimlerini ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp üzerine pesto sosu sürün. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!