ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER MERCİMEKLİ PEYNİR TOPLARI

Mercimekli Peynir Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Peynir Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 3~4 taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Mercimekli Peynir Topları Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mercimeği yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.

Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın.

Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın. Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!