Mercimekli Peynir Topları

Mercimekli Peynir Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mercimekli Peynir Topları için

Malzemeler

  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 3~4 taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
Mercimekli Peynir Topları

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mercimeği yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.

Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve akan suyun altında durulayın.

Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın. Taze soğan, yumurta ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Bir kaba alıp kalan mercimek, kimyon, ekmek kırıntısı, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın. Mısır ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Hazırladığınız mercimek toplarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo