ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LORLU KABAK DOLMA

Lorlu Kabak Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lorlu Kabak Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 6 top kabak
  • 250 gr lor peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kırmızıbiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Lorlu Kabak Dolma Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kabakların üzerinden keserek kapak çıkartın. Kenarlardan yarım cm boşluk bırakarak içlerini çıkarın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Lor peynirini bir kaseye alın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve peynire ekleyin. Dereotunu ince kıyıp ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağının içine sarımsak rendeleyin ve fırçayla kabakların içine ve dışına sürün. Kabakları peynir karışımı ile doldurun. Bir fırın kabına dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!