Lorlu Kabak Dolma

Lorlu Kabak Dolma
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Lorlu Kabak Dolma için

Malzemeler

  • 6 top kabak
  • 250 gr lor peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kırmızıbiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Lorlu Kabak Dolma

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kabakların üzerinden keserek kapak çıkartın. Kenarlardan yarım cm boşluk bırakarak içlerini çıkarın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Lor peynirini bir kaseye alın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve peynire ekleyin. Dereotunu ince kıyıp ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağının içine sarımsak rendeleyin ve fırçayla kabakların içine ve dışına sürün. Kabakları peynir karışımı ile doldurun. Bir fırın kabına dizin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo