ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LOR PASTASI

Lor pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor pastası tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı eritilmiş margarin 1 çay bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu 3.5 su bardağı un İç malzemesi: 500 gr tuzsuz lor peyniri 2 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı süt

Lor pastası Nasıl Yapılır

Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş margarin, şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölüp biraz dinlendirin. 

Bir kasede lor peyniri, şeker ve sütü karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurun birini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.