ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER ISPANAK GRATEN (SAFARAT MUTFAĞI)

Ispanak graten (Safarat mutfağı)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak graten (Safarat mutfağı) tarifi için malzemeler

  • 1 kg ıspanak 2 dilim ekmek içi 4 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir 2 yumurta 4 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı un
  • tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Ispanak graten (Safarat mutfağı) Nasıl Yapılır

 Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın. Süzüp kuruması için kağıt havlu üzerinde bekletin.

Ekmek içini ufalayın. Yumurtaları küçük bir kasede çırpın. Ispanakları küçük küçük doğrayıp büyük bir kaba alın. Ekmek, yumurta, tuz, beyaz peynir, un ve zeytinyağını ilave edip iyice harmanlayın. 

Harcı küçük güveçlere paylaştırın ya da bir fırın kalıbına döşeyin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180-190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.