ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER İRMİKLİ VE PEYNİRLİ GÜVEÇ

İrmikli Ve Peynirli Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrmikli Ve Peynirli Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı irmik
  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 8 dilim dilpeyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı galeta unu

Sos için

  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 çorba kaşığı
  • zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

İrmikli Ve Peynirli Güveç Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Dört küçük güveç kabını hafifçe yağlayıp içlerine galeta unu serpiştirin. Kapları ters çevirip fazla galeta unlarını alın.

Bir tencerede bir tutam tuz ilave edilmiş sütü ısıtın. Ocağın altını kısın ve irmiği azar azar ekleyerek tahta bir kaşıkla dibinin tutmaması için sürekli ve hızlı hareketlerle karıştırın. Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürün. Ocaktan alıp kaşarpeyniri ve bütün bir yumurtayı ilave ederek çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Sos için zeytinyağını tavada ısıtıp domatesi soteleyin. Şeker ve tarçın ilave ederek tatlandırın.

Güveçlerin içine ikişer kaşık irmikli karışımı paylaştırıp kapların dibine ve kenarlarına gelecek şekilde yayın. Üzerlerine sırasıyla birer dilim dilpeyniri, yumurta sarısı ve tekrar dilpeyniri yerleştirin. Kalan irmikli karışımı üzerlerini kapatacak şekilde yayın. En üstlerine birer çay kaşığı kadar tereyağı ekleyin. Üzerlerini kapatmadan önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp birkaç dakika bekledikten sonra kalıpları ters yüz ederek servis tabaklarına aktarın. Domatesli sosla birlikte ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!