ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER FIRINDA KIYMALI LAHANA

Fırında Kıymalı Lahana

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Kıymalı Lahana Tarifi İçin malzemeler

  • 1 küçük boy beyaz lahana
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 45 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

Birkaç maydanoz yaprağı

Fırında Kıymalı Lahana Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin.
  • Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin. 
  • Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.
  • Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin.
  • Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin.
  • Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
  • Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!