Fırında Akdeniz Usulü Kabak

Fırında Akdeniz Usulü Kabak
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Fırında Akdeniz Usulü Kabak için

Malzemeler

  • 3.5 çorba kaşığı mısır özü yağı
  • 3 dolmalık kabak
  • 3 iri domates
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 200 gr taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Akdeniz Usulü Kabak

Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Izgara telini 1 kaşık mısırözü yağı ile yağlayıp kabak dilimlerini dizin ve fırında közleyin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Domatesleri yıkayıp kabaklarla aynı kalınlıkta dilimleyin. Kaşarpeynirini dilimler halinde kesin. 

Fırın kalıbını yağlayıp galeta ununun yarısından fazlasını serpin. Kabak, peynir ve domates dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde kalıba dizin. Tuz ve karabiber serpip kalan yağı gezdirin. Kalan galeta ununu serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, fırında mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo