ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER FIRINDA AKDENİZ USULÜ KABAK

Fırında Akdeniz usulü kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Akdeniz usulü kabak tarifi için malzemeler

  • 3.5 çorba kaşığı mısırözü yağı 3 dolmalık kabak 3 iri domates 1 çay bardağı galeta unu 200 gr taze kaşar peyniri Tuz
  • karabiber

Fırında Akdeniz usulü kabak Nasıl Yapılır

 Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Izgara telini 1 kaşık mısırözü yağı ile yağlayıp kabak dilimlerini dizin ve fırında közleyin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Domatesleri yıkayıp kabaklarla aynı kalınlıkta dilimleyin. Kaşarpeynirini dilimler halinde kesin. 

Fırın kalıbını yağlayıp galeta ununun yarısından fazlasını serpin. Kabak, peynir ve domates dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde kalıba dizin. Tuz ve karabiber serpip kalan yağı gezdirin. Kalan galeta ununu serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.