ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER EV YAPIMI KEÇİ PEYNİRİ

Ev yapımı keçi peyniri

Ev yapımı keçi peyniri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı keçi peyniri tarifi için malzemeler

  • 1 lt keçi sütü
  • 3-4 yemek kaşığı keçi yoğurdu (Tercihen evde mayalanmış)

Ev yapımı keçi peyniri Nasıl Yapılır

Kahvaltı sofralarınız için keçi peynirini evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

  • Sütü ufak bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine keçi yoğurdunu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika sonra süt kesilmeye başlayacaktır. Kesildikten sonra 7 dakika daha kaynatın.
  • Cam bir kaseye temiz bir tülbent yerleştirip içine kesilmiş sütü dökün. Süzerken elinizin yanmaması için ılınmasını bekleyin. Sütün sarı suyu kaseye aksın. Suyun tamamını akıtmak için tülbenti iyice sıkın. Suyunu tamamen ayırmak isterseniz tülbente sarıp altına kase koyduğunuz bir süzgece yerleştirin. Peynire bastırıp suyunu çıkarması için üstüne dolu kavanoz gibi ağırlık yerleştirin. Buzdolabında bu şekilde sabaha kadar suyunun akmasını sağlayın. Ev yapımı keçi peynirini buzdolabında muhafaza edin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Süzdüğünüz peynir suyunu çorba yaparken kullanabilirsiniz.

Dereotlu keçi peyniri ezmesi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.