ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER ÇİLEK SOSLU LOR TATLISI

Çilek Soslu Lor Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek Soslu Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 

Sos için:

  • 250 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Süsleme için:

  • 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  • 6 çilek
  • 6 rulokat

Çilek Soslu Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ekleyin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Çilekleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ekleyip tekrar karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın. 
  • Sosu hazırlamak için; çilekleri temizleyip blenderle ezerek püre haline getirin.
  • Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bekletin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.


Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını konuklarınıza ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!