ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER ANTEPFISTIKLI PEYNİR HELVASI

Antepfıstıklı Peynir Helvası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Antepfıstıklı Peynir Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tuzsuz Malatya peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı

Antepfıstıklı Peynir Helvası Nasıl Yapılır?

Bu özel helvayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Peyniri soğuk suda bekletip yumuşatın. Suyunu iyice süzüp rendenin ince  tarafıyla rendeleyin.

Yarım su bardağı su ve nişastayı bir kapta ezerek inceltin. Kalan su ve şekeri tencereye alıp bir taşım kaynatın. Sulu
nişastayı ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş peyniri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15 dakika
pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.

Helvadan henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Helva toplarını çekilmiş antepfıstığına bulayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Klasik peynir helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!