Yer Fıstığı Ezmesi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 dakika

Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi İçin malzemeler
- 500 g tuzsuz yer fıstığı
- Yarım su bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yer Fıstığı Ezmesi Nasıl Yapılır?
Fıstıkların kabuklarını soyun. Bir tavaya
koyup yaklaşık 5-6 dakika kavurun. Az
kavrulmuş fıstıkları püre kıvamına gelinceye
kadar robottan geçirin. Kalan malzemeyi
ilave edip tekrar karıştırın. Fıstık
ezmenizi temiz bir kavanoza alarak oda
sıcaklığında saklayabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR