ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ

Üzümlü Paskalya Çöreği

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzümlü Paskalya Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 500 gr (3.5 su bardağı) un
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Tuz

Üzümlü Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Mayaya 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  • Eritilmiş mayayı ve yarım çay bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarması için ılık ortamda 1 saat kadar bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Kabaran hamurun ortasını biraz açıp 2 yumurta ve margarini ekleyin. Pudra şekeri, mahlep, bir tutam tuz ve kalan yarım çay bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika daha bekletin.
  • Hamuru bir kez daha yoğurup un serpilmiş zemine alın. İki eşit parçaya bölün. Parçanın birini tekrar ikiye bölün.
  • Ancak biri diğerinden biraz daha küçük olmalı. Böylece birbirinden küçük üç farklı hamur elde edeceksiniz.
  • Büyük hamuru bir parmak kalınlığında dikdörgen şeklinde açın. Uzunlamasına 4 şerit kesip saç örgüsü yapın ve yağlanmış tepsiye alın.
  • Ortaboy hamuru da aynı şekilde açıp üç şerit kesin ve saç örgüsü yapıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.
  • Son küçük parçayı açıp iki şerit kesin ve burgu yapıp en üste yerleştirin. Kalan yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp fırına verin.
  • Üzeri kızarınca fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin. Ilık olarak dilimleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Kutlamaların neşesi olacak nefis paskalya çöreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!