ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ

Üzümlü paskalya çöreği

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzümlü paskalya çöreği tarifi için malzemeler

  • Yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için) 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tozşeker 500 gr (3.5 su bardağı) un 3 yumurta 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı mahlep 1 su bardağı kuru üzüm Tuz

Üzümlü paskalya çöreği Nasıl Yapılır

Mayaya 1 bardak ılık su ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Eritilmiş mayayı ve yarım çay bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarması için ılık ortamda 1 saat kadar bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Kabaran hamurun ortasını biraz açıp 2 yumurta ve margarini ekleyin. Pudra şekeri, mahlep, bir tutam tuz ve kalan yarım çay bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika daha bekletin.

Hamuru bir kez daha yoğurup un serpilmiş zemine alın. İki eşit parçaya bölün. Parçanın birini tekrar ikiye bölün. Ancak biri diğerinden biraz daha küçük olmalı. Böylece birbirinden küçük üç farklı hamur elde edeceksiniz.

Büyük hamuru bir parmak kalınlığında dikdörgen şeklinde açın. Uzunlamasına 4 şerit kesip saç örgüsü yapın ve yağlanmış tepsiye alın. Ortaboy hamuru da aynı şekilde açıp üç şerit kesin ve saç örgüsü yapıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirin.

Son küçük parçayı açıp iki şerit kesin ve burgu yapıp en üste yerleştirin. Kalan yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp fırına verin. Üzeri kızarınca fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirin. Ilık olarak dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.