ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ MAHLUTA ÇORBASI

Mahluta Çorbası

Malatya, Tunceli, Antep ve Adıyaman'da çok meşhur olan mahluta çorbası, kırmızı mercimek ve pirinç ile hazırlanır. Üzeri naneli yağ zenginleştirilen bu çorba, özellikle kış aylarında sıcak bir başlangıç yapmak için tüketilir.

Kamhi çorbası ve araka çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mahluta Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanı iri doğrayın ve tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blenderdan geçirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine biber salçası ve kırmızı pul biberi ilave edin.
  • Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ dökün. Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!