Tarçınlı Kıtır Cevizler

27 Şubat 2024 tarihinde güncellendi.
Tarçınlı Kıtır Cevizler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tarçınlı Kıtır Cevizler için

Malzemeler

  • 1 yumurta beyazı
  • 1/2 çay bardağı Hindistan cevizi şekeri veya toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
Tarçınlı Kıtır Cevizler

Nasıl Yapılır

Deneyen herkesin beğeneceği tarçınlı kıtır cevizler tarifi

  1. Yumurta beyazı, şeker, su ve tarçını şeker eriyinceye dek hafifçe çırpın. Cevizlere ekleyip, her tarafları kaplanacak şekilde karıştırın. Pişirme kağıdı serili tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25-30 dakika kurutun (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz.) 
  2. Tarçınlı kıtır cevizler soğuyunca, hava almayan bir kapta 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Aromatik lezzet tarçınlı kıtır badem tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo