ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ŞEFTALİLİ VE ZENCEFİLLİ MUS

> ŞEFTALİLİ VE ZENCEFİLLİ MUS
0 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftalili ve zencefilli mus tarifi için malzemeler
  • 2 çorba kaşığı margarin 2 şeftali 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çorba kaşığı soyulmuş badem 1 paket labne peyniri 1 fincan yoğurt 2 çorba kaşığı şeftali suyu 1 tatlı kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Şeftalili ve zencefilli mus Nasıl Yapılır

Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Birkaç dilimini süsleme için ayırıp kalan şeftalileri küp şeklinde doğrayın. 

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Bademleri ikiye ayırıp yağsız tavada birkaç dakika kavurun. Derin bir kapta doğranmış şeftali, Hüner, zencefil, yoğurt, şeftali suyu, labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın. Tek kişilik kalıpları yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Buzdolabında iyice donması için 1 gün bekletin.

Musların kalıptan kolayca çıkması için, kalıbı ılık suya batırıp çıkarın. Servis tabaklarına ters çevirerek alın. Şeftali dilimleri ve bademle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.