ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ON İKİ GÜN KEKİ

On İki Gün Keki

Bu keki alüminyum folyoya sarıp rutubetsiz bir ortamda bekletirseniz tazeliğini 12 gün boyunca korur.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

On İki Gün Keki Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket (125 gr) margarin
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem

On İki Gün Keki Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Margarini eritip tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin. 
  • Un, hindistancevizi ve tarçını ekleyin. Kuru üzüm, kuş üzümü ve bademi ilave edip karıştırın. 
  • Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırında 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan alıp dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!