ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ LOKUMLAR

Kuruyemişli Lokumlar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuruyemişli Lokumlar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı bal

Kuruyemişli Lokumlar Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını 10 dakika oda ısısında bekletin ve yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin.
  • Minik silikon kek kalıplarına yerleştirin. Hamurların içlerine yarım çay kaşığı kadar fıstık ezmesi doldurun.
  • Üzerine fıstık ve fındık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kuruyemişlerin üzerine bal gezdirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!