ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KURUYEMİŞLİ LOKUMLAR

Kuruyemişli lokumlar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli lokumlar tarifi için malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı tuzsuz antep fıstığı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı bal

Kuruyemişli lokumlar Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını 10 dakika oda ısısında bekletin ve yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin. Minik silikon kek kalıplarına yerleştirin. Hamurların içlerine yarım çay kaşığı kadar fıstık ezmesi doldurun. Üzerine fıstık ve fındık yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kuruyemişlerin üzerine bal gezdirin ve servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.