ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER KAYISI SOSU EŞLİĞİNDE BADEMLİ KEK

Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 3 yumurta

Sos için:

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çorba kaşığı likör
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt kreması

Kayısı Sosu Eşliğinde Bademli Kek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını minik minik doğrayıp derin bir kaba alın. Yumuşaması için bir süre oda ısısında bekletin.
  • Toz şekeri ekleyip krema haline gelinceye kadar çırpın. Un, badem unu, kuru maya ve yumurtaları ilave edin.
  • Mikserle topaksız bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. 
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Isıya dayanıklı 6 küçük kalıbı yağlayın.
  • Hazırladığınız hamuru kalıplara paylaştırın. Kalıpların üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. 
  • Portakal suyu ile likörü bir kapta karıştırın. Kayısıları ilave edip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
  • İçinden 3 kayısıyı çıkarıp ince ince dilimleyin. Kalan karışıma süt kreması ve pudra şekerini ekleyip robotta çekin.
  • Hazırladığınız sosu servis tabaklarına paylaştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp tabaklara yerleştirin. Dilimlediğiniz kayısılarla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!