ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZLİ PATATES EZMESİ

Cevizli Patates Ezmesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Patates Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 orta boy patates
  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz

Sosu için

  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Cevizli Patates Ezmesi Nasıl Yapılır?

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Bulguru yıkayıp süzün ve üzerine sıcak su gezdirip şişmesi için 1 saat bekletin. Şişen bulguru salça, tuz ve ince rendelenmiş soğanla yoğurun. Patateslerin kabuklarını soyun ve ezin. Patates ve bulguru beraber yoğurun. Baharat ve tuzu ekleyin. Ezmeyi servis tabağına alın ve yayın. Sosu için soğanları ve maydanozu ince doğrayın. Cevizleri kalın bulgur iriliğinde çekin. Hepsini karıştırıp üzerine kırmızıbiber serpin ve bir çay bardağı ayçiçek yağı ilave edin. Köfteleri yanında cevizli sosla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!