ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PİRİNÇ SİRKESİ

Pirinç Sirkesi

Pirinç sirkesi

Pirinçten elde edilen pirinç sirkesi, özellikle Japon mutfağı ve Çin mutfağında sık sık tüketilir. klasik tariflerde tercih edilen pirinç sirkesi, sushinin ana malzemelerinden biridir. Elma sirkesine göre daha hafif bir tada sahip olan bu sirke, ortalama 15 günde kullanıma hazır bir hale gelir. Yemeklerin yanı sıra gümüşleri parlatmak ve zor lekeleri çıkartmak gibi temizlik alanında kullanımı da mevcuttur. Malzemeler hazırsa, şifa dolu pirinç sirkesi tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinç Sirkesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet nohut
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 litre su 
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu

Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Sirke yapımında kullanılacak olan su kaynatılır ve kullanıma hazır hale gelmesi için soğumaya bırakılır.
  • Pirinçler süzgeç içerisinde bir kaç kez yıkanarak nişastasından arındırılır.
  • Bir kavanoza yıkanan pirinç, nohut, sirke ve hazırlamış olduğunuz oda sıcaklığındaki su eklenerek hava geçirgenliği olan bezle kapatılır.
  • Her gün tahta kaşık ile karıştırılır. 15 gün sonunda kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Pirinç Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sirke yapımında içme suyu kullanılmalıdır.
  • Sirkenin içerisine nohut veya bulgur gibi bakliyatlar eklenmelidir.
  • Hazırlanan sirke, karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
  • Pirinç sirkesi, tonik olarak da kullanılabilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!