Pirinç Sirkesi

Pirinçten elde edilen pirinç sirkesi, özellikle Japon mutfağı ve Çin mutfağında sık sık tüketilir. klasik tariflerde tercih edilen pirinç sirkesi, sushinin ana malzemelerinden biridir. Elma sirkesine göre daha hafif bir tada sahip olan bu sirke, ortalama 15 günde kullanıma hazır bir hale gelir. Yemeklerin yanı sıra gümüşleri parlatmak ve zor lekeleri çıkartmak gibi temizlik alanında kullanımı da mevcuttur. Malzemeler hazırsa, şifa dolu pirinç sirkesi tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Pirinç Sirkesi Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet nohut
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır?
- Sirke yapımında kullanılacak olan su kaynatılır ve kullanıma hazır hale gelmesi için soğumaya bırakılır.
- Pirinçler süzgeç içerisinde bir kaç kez yıkanarak nişastasından arındırılır.
- Bir kavanoza yıkanan pirinç, nohut, sirke ve hazırlamış olduğunuz oda sıcaklığındaki su eklenerek hava geçirgenliği olan bezle kapatılır.
- Her gün tahta kaşık ile karıştırılır. 15 gün sonunda kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Pirinç Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sirke yapımında içme suyu kullanılmalıdır.
- Sirkenin içerisine nohut veya bulgur gibi bakliyatlar eklenmelidir.
- Hazırlanan sirke, karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
- Pirinç sirkesi, tonik olarak da kullanılabilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR