Buzlu Badem

Buzlu Badem
14 Aralık 2022

Buzlu badem, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında serinlemek için tüketilen buzlu bademe, kalabalık sokaklarda rastlamak mümkündür. Bu lezzeti evde kendi elleriyle hazırlamak ise oldukça kolay. Yapımında yalnızca 3 malzeme kullanılan buzlu bademi, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. Daha tuzlu ve baharatlı versiyonu olan körili badem tarifine de göz atmayı unutmayın.

Sokak lezzetleri sevenler için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen Türkiye'nin en popüler sokak lezzetlerini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Buzlu Badem için

Malzemeler

  • Sıcak su
  • Çiğ badem
  • Buz parçaları
Buzlu Badem

Nasıl Yapılır

  1. Çiğ bademleri soymadan önce bir kaba koyun.
  2. Bademin miktarına uygun olacak şekilde suyu kaynatın.
  3. Sıcak suyu bademlerin üzerine dökün ve bu şekilde 15 dakika bekletin. Böylece bademler daha kolay soyulacaktır.
  4. Su ılıklaştığında ise bademlerin kabuklarını tek tek soyun ve başka bir kaba alın.
  5. Buz parçalarını orta boyutlar haline getirin.
  6. Bademlerin kenarlarına buz parçalarını alarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo