ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BUZLU BADEM

Buzlu Badem

Buzlu Badem

Buzlu badem, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alır. Özellikle yaz aylarında serinlemek için tüketilen buzlu bademe, kalabalık sokaklarda rastlamak mümkündür. Bu lezzeti evde kendi elleriyle hazırlamak ise oldukça kolay. Yapımında yalnızca 3 malzeme kullanılan buzlu bademi, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz. Daha tuzlu ve baharatlı versiyonu olan körili badem tarifine de göz atmayı unutmayın.

Sokak lezzetleri sevenler için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen Türkiye'nin en popüler sokak lezzetlerini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buzlu Badem Tarifi İçin malzemeler

  • Sıcak su
  • Çiğ badem
  • Buz parçaları

Buzlu Badem Nasıl Yapılır?

  • Çiğ bademleri soymadan önce bir kaba koyun.
  • Bademin miktarına uygun olacak şekilde suyu kaynatın.
  • Sıcak suyu bademlerin üzerine dökün ve bu şekilde 15 dakika bekletin. Böylece bademler daha kolay soyulacaktır.
  • Su ılıklaştığında ise bademlerin kabuklarını tek tek soyun ve başka bir kaba alın.
  • Buz parçalarını orta boyutlar haline getirin.
  • Bademlerin kenarlarına buz parçalarını alarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!