ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BADEMLİ DAMLA TATLISI

> BADEMLİ DAMLA TATLISI
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli damla tatlısı tarifi için malzemeler
  • Yarım paket margarin 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı pudra şekeri 3 yumurta 1 su bardağı su 2 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı ince çekilmiş badem Kızartma için sıvıyağ 1 tutam tuzSüsleme için: 1 çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı tarçın
Bademli damla tatlısı Nasıl Yapılır

Margarini tencerede eritin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip karıştırın. Kaynayınca unu ilave edip hızla karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 

Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın. 10 dakika bekletin. Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın. 

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın. Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.