ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER BADEMLİ DAMLA TATLISI

Bademli Damla Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Damla Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • 1 tutam tuz

Süsleme için:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tarçın

Bademli Damla Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Margarini tencerede eritin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip karıştırın.
  • Kaynayınca unu ilave edip hızla karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 
  • Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın. 10 dakika bekletin. Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın. 
  • Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası şekli verin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.

    Gün boyu enerjik kalmanızı sağlayacak bademli krokan tarifini de deneyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.