ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ MARMELATLI LOKMA

Marmelatlı Lokma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marmelatlı Lokma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz
  • Meyve marmeladı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Marmelatlı Lokma Nasıl Yapılır?

  • Sütü ılındırın. Margarini oda ısısında yumuşatın. Unu yoğurma kabına alıp, maya, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda ısısında 1 saat bekletin. Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun.
  • 3 yumurta sarı ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp elinizde şekil verip ortalarını parmağınızla bastırın.
  • Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Ilınınca ortalarına birer tatlı kaşığı marmelat paylaştırıp servis yapın.

Şerbetle hazırlanan pratik lokma tatlısını da notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!