ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ NOHUTLU KABAK YEMEĞİ

NOHUTLU KABAK YEMEĞİ

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu kabak yemeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 parça tavuk kalça şiş
  • 1 kabak
  • 2 domates (ev yapımı konserve domates olabilir)
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohutlu kabak yemeği Nasıl Yapılır

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış tavuk etlerini ve domatesleri ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kabağı yıkayıp kabuğunu kazıyın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte etler ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohutları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritip nane ekleyin. Yağı yemeğin içine ekleyip hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:06:51

ay süper manzaralar keşke orada olsaydım

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!