ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ NOHUTLU KABAK YEMEĞİ

Nohutlu Kabak Yemeği

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 parça tavuk kalça şiş
  • 1 kabak
  • 2 domates (ev yapımı konserve domates olabilir)
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Nohutlu Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış tavuk etlerini ve domatesleri ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kabağı yıkayıp kabuğunu kazıyın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte etler ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohutları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritip nane ekleyin. Yağı yemeğin içine ekleyip hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:06

ay süper manzaralar keşke orada olsaydım


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!