ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ KİNOALI TAVUK

Kinoalı tavuk

Kinoalı tavuk

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kinoalı tavuk tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • 250 g tavuk göğüs eti
  • 5-6 adet arpacık soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 g file Antep fıstığı

Kinoalı tavuk Nasıl Yapılır

  • Bir tencereye zeytinyağını ve arpacık soğanları alın. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kinoayı ekleyip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Tavuk göğüs etlerini uzun şeritler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, kinoa ve tavuk etleri yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp, üzerini file Antep fıstıkları ile süsleyerek servis yapın.

Ballı ve tarçınlı kepekli kurabiye diyet yapanlar için ideal bir tarif

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.