Kinoalı Tavuk

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kinoalı Tavuk Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 250 g tavuk göğüs eti
- 5-6 adet arpacık soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzeri için
- 200 g file Antep fıstığı
Kinoalı Tavuk Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağını ve arpacık soğanları alın. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kinoayı ekleyip 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Tavuk göğüs etlerini uzun şeritler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, kinoa ve tavuk etleri yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabağına aktarıp, üzerini file Antep fıstıkları ile süsleyerek servis yapın.
Ballı ve tarçınlı kepekli kurabiye diyet yapanlar için ideal bir tarif

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR