Fırında Kabak Turtası

Fırında Kabak Turtası
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Kabak Turtası için

Malzemeler

  • 3-4 kabak
  • 3 dal dereotu
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Birkaç nane yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Kabak Turtası

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
  2. Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
  3. Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.
  4. Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
  5. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.

Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo