ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINDA KABAK TURTASI

Fırında Kabak Turtası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kabak Turtası Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 kabak
  • 3 dal dereotu
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Birkaç nane yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Kabak Turtası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
  • Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
  • Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.
  • Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
  • Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.

Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!