Fırında Dereotlu Kabak

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Fırında Dereotlu Kabak
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Dereotlu Kabak için

Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 kg kabak
  • 5 domates
  • 3 dal taze soğan sapı
  • 150 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Dereotlu Kabak

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Dereotunu temizleyip doğrayın. Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup kabak gibi doğrayın.  Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Taze soğan saplarını doğrayın.

Kabakları yağlanmış fırın kabına hafifçe sırt sırta gelecek şekilde yerleştirip dizin. Aralarına domates ve peynir dilimlerini renk değişimlerine göre yerleştirin. Taze soğan ve dereotunu serpiştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını ufak parçalara kesip üzerine serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo