ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINDA DEREOTLU KABAK

Fırında dereotlu kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında dereotlu kabak tarifi için malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 kg kabak
  • 5 domates
  • 3 dal taze soğan sapı
  • 150 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında dereotlu kabak Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Dereotunu temizleyip doğrayın. Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup kabak gibi doğrayın.  Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Taze soğan saplarını doğrayın.

Kabakları yağlanmış fırın kabına hafifçe sırt sırta gelecek şekilde yerleştirip dizin. Aralarına domates ve peynir dilimlerini renk değişimlerine göre yerleştirin. Taze soğan ve dereotunu serpiştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını ufak parçalara kesip üzerine serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.