ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ DOMATES SOSLU BALIK

Domates Soslu Balık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domates Soslu Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı
  • 4 domates
  • 4 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1-2 defneyaprağı
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Domates Soslu Balık Nasıl Yapılır?

Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını arttırıyor. Değerli bir aminoasit olan 'tirosina' ise sinir ileticilerini uyararak bu işleve yardımcı oluyor.

  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ezin
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ekleyin. Sirke buharlaşınca bir bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
  • Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ekleyin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ateşten alıp balığı ekleyin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

 
Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!