ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ CEVİZLİ MUZ TATLISI

Cevizli Muz Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Muz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 muz1 çay kaşığı vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 12 kedi dili bisküvi
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yer fıstığı   

Cevizli Muz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.

Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.

Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

 
Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!