ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BUĞDAYLI MERCİMEK ÇORBASI

Buğdaylı Mercimek Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 tutam safran
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • Tuz

Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

ZENGİN MERCİMEK 
Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin. İçeriğindeki bakır sayesinde vücut mercimekteki demiri en iyi şekilde özümseyebiliyor. Mercimek ayrıca potasyum zengini de. 100 gramında tam 980 mg potasyum, 347 mg fosfor ve 127 mg kalsiyum bulunuyor.

Dilerseniz, klasik mercimek çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.



Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!