Buğdaylı Mercimek Çorbası

Mercimek sadece zengin bir protein kaynağı değil, aynı zamanda kansızlığa karşı etkili bir besin. İçeriğindeki bakır sayesinde vücut mercimekteki demiri en iyi şekilde özümseyebiliyor. Mercimek ayrıca potasyum zengini de. 100 gramında tam 980 mg potasyum, 347 mg fosfor ve 127 mg kalsiyum bulunuyor. Peki, buğdaylı mercimek çorbası nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, tarif detaylarına geçebiliriz.
Dilerseniz, klasik mercimek çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı aşurelik buğday
- 6 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 2 çorba kaşığı soya yağı
- Tuz
Buğdaylı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
- Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün.
- Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Buğdaylı Mercimek Çorbası Kaç Kalori?
- Buğdaylı mercimek çorbasının 1 porsiyonu 190 kaloridir.

Dergide bu ay neler var?