ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ANTAKYA USÜLÜ VEGAN TEPSİ KEBABI

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı

Antakya usülü vegan tepsi kebabı

Hatay mutfağına özgü bir yemek olan tepsi kebabı, orijinal tarifte kıyma ile hazırlanır. Fakat bu kez vegan menülerinde yeşil mercimekli versiyonuna yer verilir. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan Antakya'nın muhteşem lezzeti tepsi kebabının vegan usülü tarifini sizlere sunuyoruz.

Alternatif olarak vegan mütebbel ve vegan menemen tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g mantar
  • 150 g haşlanmış yeşil mercimek (1 su bardağı)
  • 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu (kahve değirmeninde öğütün)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Mantarları kağıt havlu yardımıyla güzelce temizleyin, yıkamayın.
  • Yeşil mercimek, mantar ve keten tohumunu mutfak robotundan çektirin.
  • Daha sonra üzerine sarımsak, maydanoz, biber ve soğanları da ekleyin.
  • Malzemeler ufalanıncaya kadar çekme işlemine devam edin.
  • Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Domates salçasını tepsinin tabanına sürün ve yayın.
  • Robottan çektirdiğiniz karışımı da tepsiye alın ve parmak uçlarınızla bastırarak her tarafa yayın.
  • Karışımı bıçakla 8 eşit parçaya bölün. Üzerine ise dilimlenmiş domates ve biber ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!