Yanardağ Keki

Yanardağ Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yanardağ Keki için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 200 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 50 gr kuvertür çikolata
  • Tuz
  • Pudraşeker
Yanardağ Keki

Nasıl Yapılır

Çocuğunuzla birlikte yapacağınız güzel bir tarif. Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Hamuru, yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın. Keki soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirerek dökün. Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun. Pudraşeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo