TAVŞAN KURABİYE

0 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavşan kurabiye tarifi için malzemeler
  • 10 kurabiye için 2 su bardağı un1 yumurta5 çorba kaşığı margarin1.5 su bardağı tozşeker2 çay kaşığıkabartma tozu2 çorba kaşığı ılık sütSüsleme için: 20 kuş üzümüBeyaz pasta süsleri2 çorba kaşığı tozşeker2 çorba kaşığıÇırpılmış süt kreması
Tavşan kurabiye hazırlanışı

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Büyük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın. Kalan margarini bir kaba alıp toz şekerle çırpın.

Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını daha sonra kullanmak üzere bir kaba alın. Yumurtanın sarısını şekerli margarine ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve süt ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.

Tezgaha un serpip hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Yağlı kağıda tavşan şekli çizip keserek kalıp şeklinde çıkarın. Kağıt kalıbı hamurun üzerine koyup çevresinden keserek tavşan şekilleri çıkarın.

Tavşan şeklindeki hamurları tepsiye dizip sıcak fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerlerine fırça ile yumurta akı sürün. Kuş üzümleriyle göz yapın. Tozşeker serpip tekrar fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca çırpılmış krema ile kuyruklarını, pasta süsleriyle bıyıklarını yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:00:12

FAZLA GÜZEL GÖZÜKMÜYO AMA TADI BENCE GÜZEL

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!