ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ RAKAM KURABİYE

Rakam kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rakam kurabiye tarifi için malzemeler

  • 220gr tereyağı
  • 110 gr pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 400 gr un
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Renkli glazürler

Rakam kurabiye Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve pudra şekeri iyice krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Yumurta, vanilya ve süt ekleyin. En son elenmiş un, kabartma tozu ve tuz ilave edip hamuru iyice yoğurun. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve rakam şekilli kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerini renkli glazürler ile süsleyin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.