ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ RAKAM KURABİYE

Rakam Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rakam Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 220gr tereyağı
  • 110 gr pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 400 gr un
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Renkli glazürler

Rakam Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve pudra şekeri iyice krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Yumurta, vanilya ve süt ekleyin. En son elenmiş un, kabartma tozu ve tuz ilave edip hamuru iyice yoğurun. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve rakam şekilli kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerlerini renkli glazürler ile süsleyin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!