ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ KRAKER CANAVARI

Kraker canavarı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kraker canavarı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı eski kaşar peyniri

Kraker canavarı Nasıl Yapılır

Derin bir kapta un, tereyağı, tuz, kabartma tozu, soğan tozu ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyip yoğurun. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Su şişesi kapağıyla daire şeklinde kesin. Mini bir üçgen dilim çıkarın. Hamurların üzerine şiş yardımıyla göz yapın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Buzdolabında 20 dakik bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.