ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ KEDİCİK MİLFÖYLÜ KREM ŞOKOLA

Kedicik milföylü krem şokola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kedicik milföylü krem şokola tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • ¾ çay bardağı kakao
  • 100 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Milföy hamuru
  • Çikolata parçacıkları

Kedicik milföylü krem şokola Nasıl Yapılır

Derin bir kapta süt, mısır nişastası, pirinç unu ve kakaoyu çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz olunca tencereye aktarın. Kaynamaya yakın toz şekeri ilave edip orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince bitter çikolatayı ekleyip ocaktan alın. Mikser yardımıyla soğuyuncaya kadar çırpın. Kaselere aktarın. Milföy hamurunu tezgaha alın. Kedi şeklinde kesin. Çöp şişi uç kısmına yapıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp kedinin gözünü, burnunu ve ağzını eritilmiş çikolata ile şekillendirin. Buzdolabında bekletin. Kaselerin içine yerleştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.