ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ KEDİ PİZZA

Kedi Pizza

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kedi Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 2-2.5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için:

  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 siyah zeytin
  • 6 dilim salam
  • 7 dal frenksoğanı

Kedi Pizza Nasıl Yapılır?

  • Ilık suyun içine tozşeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Unu geniş bir kaseye alıp tuzla harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı suyu ve yağı ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.
  • Ayırdığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve kulak şekli vererek yapıştırın.
  • Ketçap ve yağı karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Kaşarpeynirini rendeleyin ve hamurun üzerine serpiştirin.
  • Salam dilimlerinden kulak, burun ve göz kapakları, zeytinlerden de göz yapın.
  • 185 dereceye ayarlı fırında pişirin. Frenksoğanı ile kedinin bıyıklarını ve kirpiklerini oluşturarak sıcak servis yapın.
  • Dilerseniz, kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!