ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ DÖNER KEBAP

Döner kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Döner kebap tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg dana biftek
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Kimyon

Domatesli sos için

  • 2 çay bardağı domates püresi
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 pide

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Döner kebap Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin. Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin. Streç filmle sıkıca sarın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin. Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:51

Ben AylanInu her hafta bunu yapıyorum biraz zor 12 yaşında olduğum için ama siz ablalarım bu yemeği size tavsiye ederim ama bu yemeğin iskenderden farkı yok tadıda aynı neden iskender dememişler daha havalı kaçardı :D

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.