ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ DÖNER KEBAP

Döner Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Döner Kebap Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg dana biftek
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Kimyon

Domatesli sos için

  • 2 çay bardağı domates püresi
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 pide

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Döner Kebap Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin.
  • Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Streç filmle sıkıca sarın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin.
  • Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin.
  • Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
  • Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Bursa'nın meşhur lezzeti olan ve püf noktalarıyla sunulan ev yapımı iskender tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

Ben AylanInu her hafta bunu yapıyorum biraz zor 12 yaşında olduğum için ama siz ablalarım bu yemeği size tavsiye ederim ama bu yemeğin iskenderden farkı yok tadıda aynı neden iskender dememişler daha havalı kaçardı :D


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!