ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ ÇITIR PANELİ TAVUK ETİ

Çıtır paneli tavuk eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır paneli tavuk eti tarifi için malzemeler

  • 1 paket çıtır pane harcı
  • 2 yumurta
  • 400 gr ince şeritler şeklinde
  • kesilmiş tavuk göğüs eti
  • 500 gr patates
  • Ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Çıtır paneli tavuk eti Nasıl Yapılır

Geniş bir kaseye çıtır pane harcını dökün. Başka bir kasede yumurtaları çatalla çırpın. İnce şeritler şeklinde doğranmış tavuk etlerini önce yumurtaya daha sonra pane harcına bulayarak ayçiçek yağında kızartın. Patateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin. Cam bir kaseye ayçiçek yağı, tuz ve kekik ekleyin. Patates dilimlerinin üzerine dökerek iyice harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yağladığınız patates dilimlerini sıralayın. 200 derecede 20 dakika pişirin. Paneli tavuk parçaları ve fırında kızartılmış patatesi ketçap ve yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.