ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ÇİLEK VE ELMA SULU JÖLE

Çilek Ve Elma Sulu Jöle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilek Ve Elma Sulu Jöle Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kırmızı üzüm
  • 100 gr çilek
  • 300 ml elma suyu
  • 50 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 250 ml soğuk su

Çilek Ve Elma Sulu Jöle Nasıl Yapılır?

Kırmızı üzümleri ve çilekleri bol suyla yıkayın. Ezerek püre haline getirin ve suyunu süzün. Elma suyuna ekleyip bir tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın. Toz jelatin ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tencereyi ateş üzerinden alıp soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın. Meyve sulu jöleyi kalıplara doldurup oda ısısına geldikten sonra buzdolabından 3 saat bekletin. Dilerseniz taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!