Çilek Ve Elma Sulu Jöle

14 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Çilek Ve Elma Sulu Jöle
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Ve Elma Sulu Jöle için

Malzemeler

  • 200 gr kırmızı üzüm
  • 100 gr çilek
  • 300 ml elma suyu
  • 50 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • 250 ml soğuk su
Çilek Ve Elma Sulu Jöle

Nasıl Yapılır

Kırmızı üzümleri ve çilekleri bol suyla yıkayın. Ezerek püre haline getirin ve suyunu süzün. Elma suyuna ekleyip bir tencereye alın. Kısık ateşte ısıtın. Toz jelatin ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Tencereyi ateş üzerinden alıp soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın. Meyve sulu jöleyi kalıplara doldurup oda ısısına geldikten sonra buzdolabından 3 saat bekletin. Dilerseniz taze meyvelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo